KasvuvoimaaAsiakkaamme kertovat: Stalatube

Asiakkaamme kertovat: Stalatube

Kun kaikki menee putkeen

Vuosikymmenten aikana Stalatuben ja EY:n (aiemmin Ernst & Young) yhteistyö on hioutunut niin jouhevaksi, ettei pitkiä briiffauksia välttämättä tarvita.

– Avainsana yhteistyössämme on pitkäjänteisyys. Arvostamme sitä, että voimme tehdä samojen henkilöiden kanssa töitä vuodesta toiseen. Silloin ymmärtää jo puolesta sanasta, mistä on kyse, kiittelee Stalatuben toimitusjohtaja Jukka Nummi.

Stalatube tunnetaan maailmalla laadukkaiden ruostumattomien teräsrakenneputkien ja niiden jatkojalosteiden valmistajana. Yrityksen historia ulottuu 1970-luvulle, jolloin Stala-Yhtiöt ryhtyi valmistamaan pesupöytiä. Vuosituhannen vaihteessa perheyritys jaettiin pesupöytiin keskittyväksi Stala Oy:ksi ja Stalatube Oy:ksi, jonka alaa ovat rakenneputket. Johdon sukupolvenvaihdos toteutettiin vuonna 2004, jolloin Nummi otti vaimonsa Eijan kanssa Stalatuben ohjakset.

Vuosikymmeniä kestänyt yhteistyö EY:n kanssa on kattanut muun muassa tilintarkastuksen, yritysrakenteiden muutoksia ja lainopillista neuvonantoa.

– Tunnemme taustat hyvin molemmin puolin. Kun tapaamme tilintarkastajien kansa, päivitämme samalla sen hetkisen tilanteen. Se lisää taustatietoa ja voi tuoda esiin jonkin seikan, johon on syytä paneutua.

Sukupolvenvaihdos oli isompi yhteinen projekti. Nummi nostaa siitä esiin kaksi tärkeää asiaa, jossa asiantuntija-apu on tarpeen: rahoituksen suunnittelu ja verotus.

– Sukupolvenvaihdoksessa on ensiarvoisen tärkeää, ettei siitä synny ylimääräisiä kustannuksia, kuten veroseuraamuksia. Se vaatii syvällisempää verolakien tuntemusta, johon yrityksellä itsellään ei yleensä ole edellytyksiä.

Paras kiitos monipuolisesta ja onnistuneesta kumppanuudesta on tyytyväinen asiakas.

– Mielestäni hinta-laatusuhde on ollut kohdallaan. Meistä pidetään hyvää huolta – välillä tuntuu, että jopa ajatellaan meidän puolestamme, kertoo Nummi.