KasvuvoimaaAsiakkaamme kertovat: Savcor Group

Asiakkaamme kertovat: Savcor Group

Kullanarvoista apua

Savcor Groupin toimitusjohtaja Hannu Savisalo on löytänyt EY:stä (aiemmin Ernst & Young) tuekseen erinomaisen tiimin, jolla on vahvaa näkemystä käytännön bisneksestä.

Sähköiseen korroosionestoon erikoistunut Savcor syntyi 30 vuotta sitten. Tänään yli 100 miljoonan euron konserniksi kasvanut perheyritys on listannut suurimman tytäryhtiönsä Australian pörssiin. Savcorin ydinosaamista on materiaalitekniikan ja sähkökemiallisten ilmiöiden laaja-alainen hallinta. Kolmisen vuotta sitten konserni hankki enemmistön myös kotimaisesta pörssiyhtiö Cencorp Oyj:stä, joka valmistaa Suomessa teollisuuden automaatioratkaisuja lähes yksinomaan vientiin.

EY:n asiantuntemusta Savcor Group on käyttänyt vuosien varrella hyväkseen muun muassa mittavissa yrityskauppatoimeksiannoissa. Savisalon mukaan hyvän konsultin tunnistaa siitä, että hän osaa asettua yrityksen tasolle.

— Teoreettinen näkökulma ei auta projekteissa yhtään. Täytyy tuntea, miten yritykset toimivat käytännössä. Esimerkiksi yritysjärjestelyt ovat yksinkertaisia asioita, joita on turha tehdä monimutkaisemmiksi. EY:n tiimi on onnistunut projekteissamme erinomaisesti, hän sanoo.

EY:n tilintarkastajien kanssa Savcor Groupin yhtiöt tekevät tiivistä yhteistyötä läpi vuoden, ja tilintarkastus toimiikin kuin sisäinen yksikkö. Tarkastuksia suoritetaan jatkuvasti, jotta yhtiöt pysyvät aina oikeassa kurssissa.

— Se helpottaa molempia osapuolia. Tilintarkastajienkaan ei tarvitse huolestua turhaan, ja toisaalta he voivat herätellä meitä havaitsemaan muuttuvat tilanteet.

Savisalon mukaan bisneksessä tärkeintä on luottamus — asiakkaisiin, yhteiskuntaan ja tilintarkastajiin.

— Tilintarkastus on vaivalloinen prosessi, joka aiheuttaa paljon työtä. Kun prosessi muuttuu niin sujuvaksi, ettei se häiritse normaalia toimintaamme, vaan jopa helpottaa sitä, se on kullanarvoinen juttu, hän toteaa.