KasvuvoimaaAsiakkaamme kertovat: Palin Granit

Asiakkaamme kertovat: Palin Granit

Ympäristön ehdoilla

Graniitistaan tunnetulle Palin Granitille ympäristöasiat ovat elintärkeitä. Kestävän kehityksen mukaista toimintaa on kehitetty yhteistyössä EY:n (aiemmin Ernst & Young) kanssa.

Palin Granit Oy on Pohjoismaiden johtavia graniitin louhijoita. Vuonna 1921 perustettu perheyritys palvelee kivenjalostajia kaikkialla maailmassa.

Perinteikkään yrityksen yhteistyö EY:n kanssa alkoi nelisen vuotta sitten, kun Palin Granit valitsi yhteisön tilintarkastajakseen. Sen jälkeen yhtiö on hyödyntänyt EY:n palveluja monipuolisesti: Palin Granit on kehittänyt toimintaansa fuusioiden ja yritysjärjestelyiden avulla. Niihin EY:ltä on löytynyt hyvää osaamista ja sparrausapua.

— Meille oli tärkeää löytää paikallinen kumppani Turusta, läheltä meitä. Nyt voimme saada konsulttiapua nopeasti kasvotustenkin ja lisäksi meillä on EY:n kautta suora yhteys maailmalle. Kun ihmiset ovat tulleet tutuiksi, heille on myös syntynyt kokonaisvaltainen näkemys toiminnastamme, mikä on ollut suureksi avuksi, kertoo toimitusjohtaja Heikki Palin.

Palin Granitin toimialalla korostuvat ympäristöasiat ja niiden ottaminen huomioon kaikessa liiketoiminnassa.

— Kestävän kehityksen tie on meille aivan oleellinen, koska toimimme luonnonvarojen kanssa ja niiden riittävyys on meille elinehto. Voin sanoa, että olemme ympäristöasioiden hoitamisessa alan kärkiyritys Suomessa, ehkä jopa koko maailmassa. EY:ltä löytyy taitoa myös ympäristöasioiden kehittämiseen.

Tulevina vuosina yrityksen johtoon astuu neljäs sukupolvi, sillä Palinin tyttäret ovat jo mukana yhtiössä omilla osuuksillaan.

— Olemme tehneet läheistä yhteistyötä EY:n kanssa sukupolvenvaihdoksessa ja suunnitelleet, miten viemme prosessia eteenpäin. Arvostan myös sitä, että EY:stä saa partnerin, joka seuraa aktiivisesti maailman ja yrittämisen ilmaston muutoksia, Palin sanoo.