KasvuvoimaaAjankohtaista

EY toteutti selvityksen Suomen Liiga-joukkueiden taloudellisesta tilanteesta

Suomen Liiga-joukkueiden rahoitusasema on yleisesti ottaen vahvistunut ja liiketappiota tekevien joukkueiden määrä vähentynyt. Joukkueiden väliset erot ovat kuitenkin suuria. Pelaajabudjetit haukkaavat kaikissa seuroissa kuluista leijonanosan ja henkilöstökulujen muutenkin kasvaessa myös seurojen jokaisesta sarjapisteestä maksama hinta on nousussa. EY:n tuore selvitys 15 Liiga-seuran taloudellisesta tilanteesta pohjautuu seurojen tilinpäätösinformaatioon kausilta 2017/2018 ja 2018/2019. Selvityksen perusteella Liiga-seurat ovat […]

Suomen Liiga-joukkueiden rahoitusasema on yleisesti ottaen vahvistunut ja liiketappiota tekevien joukkueiden määrä vähentynyt. Joukkueiden väliset erot ovat kuitenkin suuria. Pelaajabudjetit haukkaavat kaikissa seuroissa kuluista leijonanosan ja henkilöstökulujen muutenkin kasvaessa myös seurojen jokaisesta sarjapisteestä maksama hinta on nousussa.

EY:n tuore selvitys 15 Liiga-seuran taloudellisesta tilanteesta pohjautuu seurojen tilinpäätösinformaatioon kausilta 2017/2018 ja 2018/2019. Selvityksen perusteella Liiga-seurat ovat menossa liiketaloudellisesti oikeaan suuntaan. Kaikkien Liiga-seurojen yhteenlaskettu liikevaihto kasvoi 9 % edellisvuodesta 116 milj. euroon. Seurojen yhteenlaskettu liiketulos kääntyi viime kaudella 2,1 milj. euroa voitolliseksi. Kun kaudella 2017/18 liiketappiota teki peräti yhdeksän seuraa, oli niitä kaudella 2018/19 ainoastaan neljä.

Lue lisää lehdistötiedotteesta.

Lataa raportti “Katsaus Liiga-seurojen taloudelliseen tilanteeseen”.