KasvuvoimaaAjankohtaista

Edessä sukupolvenvaihdos – aloita ajoissa! – Sukupolvenvaihdos-blogisarjan osa 4

Tällä kertaa blogissa haastatellaan lakimiestämme VT Kaija Pulkkista sukupolvenvaihdokseen liittyvistä juridisista seikoista. Kaija Pulkkinen on työskennellyt EY:llä vuodesta 2013 lähtien ja on ollut mukana useissa onnistuneissa sukupolvenvaihdosprosesseissa. Mikä on tärkein asia sukupolvenvaihdoksen suunnittelussa? Kaikista tärkeintä sukupolvenvaihdoksen suunnittelussa on, että se aloitetaan riittävän varhain. Hyvä suunnittelu varmistaa sen, että ehditään tunnistaa sekä luopujan että jatkajan toiveet […]

Tällä kertaa blogissa haastatellaan lakimiestämme VT Kaija Pulkkista sukupolvenvaihdokseen liittyvistä juridisista seikoista. Kaija Pulkkinen on työskennellyt EY:llä vuodesta 2013 lähtien ja on ollut mukana useissa onnistuneissa sukupolvenvaihdosprosesseissa.

Mikä on tärkein asia sukupolvenvaihdoksen suunnittelussa?

Kaikista tärkeintä sukupolvenvaihdoksen suunnittelussa on, että se aloitetaan riittävän varhain. Hyvä suunnittelu varmistaa sen, että ehditään tunnistaa sekä luopujan että jatkajan toiveet järjestelyn suhteen. Tavanomainen lahjoitus tai osakekauppa on mahdollista toteuttaa nopeallakin aikataululla, mutta mikäli yritystä tulee jollain tavoin muutoin järjestellä (esimerkiksi jakautuminen tai sulautuminen) ennen sukupolvenvaihdoksen toteuttamista, tulee aikaa varata järjestelytavasta riippuen vähintään puoli vuotta pelkästään järjestelyn toteuttamiseen.

Usein yritykset tarkastelevat juridisia ja verotuksellisia seikkoja erikseen, mutta olisi hyvin tärkeää sitoa juridiikan ja verotuksen näkökulmat ja suunnitelmat yhteen ja varmistua siitä, että ne tukevat toisiaan. Sukupolvenvaihdokseen liittyy yhtiöoikeuden lisäksi myös muita oikeudellisia kysymyksiä, kuten perhe- ja perintöoikeuden tarkastelua. Sukupolvenvaihdoksen suunnittelu vaatiikin laajojen kokonaisuuksien ymmärtämistä ja yksityiskohtien hiomista, joissa osaavan vero- ja lakiasiantuntijan tuki korostuu. Hyvällä suunnitelulla ja asiantuntijan avulla vältytään ikäviltä yllätyksiltä ja varmistetaan, että kaikki näkökulmat tulee otettua huomioon jo suunnitteluvaiheessa.

Lue koko artikkeli EY:n Yrityselämän 360 -blogista!

 


EY on ollut mukana useissa onnistuneissa sukupolvenvaihdoksissa, joissa on varmistettu vetovastuun siirtyminen seuraavalle sukupolvelle ja yritystoiminnan jatkuminen. Olemme mielellämme avuksi myös yrityksenne sukupolvenvaihdoksen suunnittelussa ja toteuttamisessa sekä verotuksellisten ja juridisten seikkojen selvittämisessä. Ota yhteyttä alueesi asiantuntijaan.

Järjestämme kevään aikana myös useita sukupolvenvaihdos teemaisia seminaareja ympäri Suomen. Tutustu EY:n tapahtumakalenteriin.

Lue aiemmat blogikirjoitukset aiheesta:

Ensiaskeleet sukupolvenvaihdoksen toteuttamiseksi
Edessä sukupolvenvaihdos: mitkä ovat lahjaveron huojennusmahdollisuudet?
Edessä sukupolvenvaihdos – mitkä ovat myyjän mahdollisuudet verovapaaseen luovutukseen?