KasvuvoimaaAjankohtaista

Yli viidesosa työstä automatisoidaan viidessä vuodessa

EY:n HR-ammattilaisille Pohjoismaissa teettämästä tutkimuksesta selvisi, että analytiikka, automatisointi ja keikkatyö ovat työelämän kuumia perunoita lähitulevaisuudessa. Suomi näyttäisi olevan muita Pohjoismaita jäljessä muun muassa työtehtävien automatisointiin liittyvässä muutoksessa.

Konsulttiyhtiö EY:n HR-ammattilaisille Pohjoismaissa teettämästä tutkimuksesta selvisi, että analytiikka, automatisointi ja keikkatyö ovat työelämän kuumia perunoita lähitulevaisuudessa. Suomi näyttäisi olevan muita Pohjoismaita jäljessä muun muassa työtehtävien automatisointiin liittyvässä muutoksessa.

EY:n yhdessä Pohjoismaisten HR-järjestöjen, Suomessa HENRY ry:n, kanssa laatima raportti kertoo, miten yritykset ja HR-johtajat näkevät työelämään trendit ja niiden vaikutukset organisaatioonsa seuraavien vuosien aikana. Tutkimuksessa selvitettiin myös miten hyvin HR on valmistutunut muutoksiin ja osaa hyödyntää niitä yrityksensä eduksi. Tutkimukseen vastasi 644 HR-ammattilaista, joista suomalaisvastaajia saatiin 215.

– Tutkija Thomas Frey uskoo, että vuoteen 2030 mennessä jopa puolet nykyisistä työtehtävistä häviää teknologisen kehityksen vuoksi. Tutkimuksemme osoittaa, että harva yritys oli kuitenkaan valmistautunut riittävästi digitalisaation vaikutuksiin. Huolestuttavinta oli ehkä se, ettei trendejä ole huomioitu tarpeeksi henkilöstön näkökulmasta tai strategisissa suunnitelmissa, sanoo HENRY ry:n toiminnanjohtaja Marita Salo

– Yritysten ja niitä ympäröivän yhteiskunnan kannalta on ensiarvoisen tärkeää, että työelämän muutoksiin valmistaudutaan. Negatiivisia henkilöstövaikutuksia pitäisi ehkäistä esimerkiksi ennakoivan rekrytoinnin ja koulutuksen avulla, sanoo henkilöstöön liittyvistä konsultointipalveluista Suomessa vastaava johtaja Hannu Tyyskä EY:ltä. 

Lue lisää lehdistötiedotteestamme.