KasvuvoimaaAjankohtaista

Yli puolet yrityksistä suunnittelee yrityskauppaa

yrityskauppabarometrimme mukaan yrityskauppanäkymät ovat kansainvälisesti hyvät. Yrityskauppoja siivittää yritysjohdon luottamus maailmantalouteen, jonka positiiviseen kehitykseen Brexitistä ja geopoliittisesta epävakaudesta huolimatta uskoo 64 % johtajista. Positiivinen yrityskauppavire näkyy myös Suomen markkinassa.

Kansainvälisiä yrityskauppanäkymiä luotaavassa EY Global Capital Confidence Barometer -selvityksessä haastateltiin yli 2 300 johtajaa 43 maassa tämän vuoden helmi-maaliskuun aikana. Lähes kaikki yritysjohtajat (96 %) odottavat tilanteen yrityskauppamarkkinassa joko parantuvan tai pysyvän samana seuraavan vuoden aikana. Selvityksen mukaan 56 % yrityksistä suunnittelee tekevänsä yrityskauppoja seuraavan 12 kuukauden aikana, mikä on 6 % prosenttiyksikköä viime vuotta enemmän.

Suomi houkuttelee

Ulkomaiset ostajat kokevat Suomen turvallisena ja vakaana sijoituskohteena. Myös maamme vahvat teollisuustuote- sekä teknologia- ja teletoimialat houkuttelevat. Viime vuosina Suomeen on tehty määrällisesti eniten investointeja Ruotsista. Lisäksi ostajia tulee meille muun muassa USA:sta, Saksasta sekä Isosta-Britanniasta ja Norjasta.

Toisaalta suomalaisyritykset ja sijoittajat etsivät myös entistä aktiivisemmin ostokohteita ulkomailta, erityisesti Euroopasta ja USA:n markkinoilta. Suomalaisten yritysten tärkein sijoituskohde on Ruotsi, jonne menee noin kolmannes ostoista.

– Yrityskaupamarkkina on tällä hetkellä ennätyksellisen vilkas ja syksystä näyttäisi tulevan erittäin aktiivinen. Keskeisimpänä syynä tähän on Suomen talouden liikkeelle lähtenyt kasvu, sanoo EY:n yritysjärjestelypalveluista vastaava johtaja Mikko Äijälä.

Lue lisää lehdistötiedotteestamme.

Miten taklata yrityskaupan sudenkuopat?

Suunnitteletko tai ollaanko yrityksessäsi toteuttamassa yrityskauppaa? Noin kaksi kolmasosaa yrityskaupoista ei koskaan saavuta niille asetettuja tavoitteita.