KasvuvoimaaAjankohtaista

Tahko Ski Lift Pitch -tapahtumassa pitsattiin yritysideoita hiihtohississä

EY:n Kuopion toimiston väki oli mukana tänä keväänä ensimmäistä kertaa järjestetyssä Tahko Ski Lift Pitch –tapahtumassa. Kuopion alueen Kauppakamarin pystyyn pistämä tapahtuma keräsi paikan päälle runsaasti startup-yrityksiä, yhteistyökumppaneita ja rahoittajia ympäri Suomen rennoissa hiihtokeskustunnelmissa.

Onnistuneen tapahtuman ideana oli tuoda yhteen rahoittajat ja aloittelevat yritykset lupsakkaan savolaiseen tyyliin leikkimielisen yritysideakilpailun kautta. Kaikilla kilpailuun osallistuneilla yrityksillä oli Tahkovuoren huipulle kestävän kolmen minuutin hissimatkan verran aikaa vakuuttaa vieressä istuva rahoittaja yritysrideallaan.  Joka nousussa kahden yrityksen edustajat pitsasivat tuotteensa, palvelunsa tai ideansa, joista rahoittaja valitsi jatkoon toisen. Tapahtuma-alueella Tahkovuoren huipulla muut saivat seurata reaaliajassa isolta screeniltä toinen toistaan mielenkiintoisempia sijoittajaesityksiä eli pitsauksia. 

Tapahtuma on tullut jäädäkseen

Tahkolla nähtiin useita mielenkiintoisia yritysideoita ja niiden aihioita. Mukana kilpailussa oli niin ideaansa testaamaan tulleita kuin jo pidemmällä olevia, kasvuhaluisia ja tuotettaan tai palveluaan jo myyviä yrityksiä. Noin 30 kilpailijayrityksen toimialat vaihtelivat laidasta laitaan. Kilpailun voiton lopulta vei kuopiolainen rytmihäiriöiden tunnistamiseen ja aivohalvausten estoon keskittynyt Heart2Save Oy. Voittajayritys palkittiin noin 10 000 euron arvoisella yhteistyökumppaneiden palveluita sisältäneellä lahjakortilla, joka on avokätinen kannustin mille tahansa aloittelevalle yhtiölle.

EY:n rinnetiimissä mukana olivat Soile Antikainen  (vas.), Viljami Rissanen, Elina Laitinen ja Matti Copeland.

– Mukava nähdä nuoria innovatiivisia yhtiöitä ja niiden potentiaalisia rahoittajia näin rennoissa tunnelmissa täällä Tahkolla! Suosittelen ehdottomasti kaikille nuorille kasvuhaluisille yhtiöille osallistumista tapahtumaan tulevina vuosina, jo senkin vuoksi, että tapahtuma on erinomainen keino päästä tutustamaan paikallisiin muihin startup-yrityksiin, rahoittajiin ja yhteistyökumppaneihin, summaa EY:n Kuopion toimiston vetäjä Elina Laitinen tapahtuman antia.

Päivään Tahkolla mahtui ohjelmaa aamusta iltaan ja  kerkesipä välillä rinteeseenkin laskemaan kauden viimeisiä laskuja. Päivän kruunasi iltagaala, jossa palkintojenjaon lisäksi nähtiin useita erinomaisia stand up-esityksiä.

Tapahtumasta voit lukea lisää Savon Sanomien uutisesta.

Ota yhteyttä!

Me EY:llä tarjoamme startupeille helpon tien yritystoiminnan aloittamiseen ja autamme sinua yrityksesi alkutaipaleella tekemään oikeita ratkaisuja.

Elina Laitinen
KHT-tilintarkastaja, partner, EY:n Itä-Suomen toimistojen vetäjä
Puh: 040 588 8622
Email: elina.laitinen@fi.ey.com

Matti Copeland
Business Development Executive Director
Puh: 040 834 8999
Email: matti.copeland@fi.ey.com

Soile Antikainen
KHT-tilintarkastaja, manager
Puh: 040 730 1473
Email: soile.antikainen@fi.ey.com