KasvuvoimaaAjankohtaista

Alueiden parhaat kasvuyrittäjät palkittiin – valtakunnallinen finaali käydään marraskuun alussa

EY Entrepreneur of the Year 2016 -kilpailun loppukilpailufinalistit, 14 upeaa suomalaisyrityksen omistajayrittäjää, julkistettiin keskiviikkona EY-talolla. Heidät kruunattiin tässä vaiheessa omien alueidensa parhaina. Valtakunnallisessa finaalissa marraskuussa ratkeavat koko Suomen-kilpailun voittaja sekä sarjavoittajat.

EY Entrepreneur of the Year 2016 -kilpailun loppukilpailufinalistit, 14 upeaa suomalaisyrityksen omistajayrittäjää, julkistettiin keskiviikkona EY-talolla. Heidät kruunattiin tässä vaiheessa omien alueidensa parhaina. Valtakunnallisessa finaalissa marraskuussa ratkeavat koko Suomen-kilpailun voittaja sekä sarjavoittajat. Eri toimialoja edustavia yrittäjiä yhdistää vankka usko oman yrityksensä tulevaisuuteen ja kasvuun sekä kova yrittämisen tahto. Liikevaihtoaan finalistien yritykset ovat kasvattaneet tyypillisesti kaksinumeroisin luvuin.

EY:n yrittäjäkilpailun valtakunnalliset finalistit ovat:

Tuotanto-sarja: digitaalisista lukoistaan tunnetun iLoq Oy:n Mika Pukari (Pohjois-Suomi); älykästä testausrobotiikkaa tekevän tamperelaisen OptoFidelity Oy:n Pertti Aimonen (Häme ja Keski-Suomi); metsäkonevalmistaja Ponsse Oyj:n Juha Vidgrén (Itä-Suomi); tietojärjestelmätoimittaja Tuxera Oy:n Mikko Välimäki (Uusimaa).

Kauppa-sarja: luksusmerkki Balmuirista tunnetun oululaisen Wheslyn Groupin Heidi ja Juha Jaara (Pohjois-Suomi); pietarsaarelainen salaatti- ja tuoreruokakauppias Sami Haapasalmi, Fresh Servant Oy (Länsi-Suomi).

Palvelut-sarja: informaatiovälittäjä LM Tietopalvelut Oy:n Janne Järvinen (Uusimaa); teleoperaattorien liiketoiminnan tukijärjestelmiä ja IT-palveluja tarjoava Qvantel Oy:n Matti Roto (Uusimaa); nuorten osaajien henkilöstöpalveluyritys StudentworkSharper Oy:n kolmikko Heikki Karimaa, Lucas Geisler, Tomas Valkama (Uusimaa).

Lisäksi Vuoden Nuori Yrittäjä (35 v. tai alle) sekä Vuoden Perheyrittäjä -erikoiskategorioiden finalisteiksi tuomaristo nosti seuraavat yrittäjät:

Vuoden Nuori Yrittäjä -sarja: viime viikolla menestyksekkään Nordic Business Forumin järjestäneet jyväskyläläiset Hans-Peter Siefen ja Jyri Lindén, Nordic Business Group (Häme ja Keski-Suomi); äänieristettyjä puhelinkoppeja valmistavan Framery Oy:n Samuli Hällfors (Häme ja Keski-Suomi) sekä palvelut-kategoriassakin kisavaan Studentwork Sharper Oy:n yrittäjäkolmikko.

Vuoden Perheyrittäjä -sarja: oululaisen leipomon Putaan Pulla Oy:n Antti Tyykiluoto (Pohjois-Suomi); tukkukauppa Tammer-Tukun serkukset Zachary ja Vesa Mäenpää (Häme ja Keski-Suomi); mediatalo A-Lehdet Oy:n Olli-Pekka Lyytikäinen ja Anne Lyytikäinen-Palmroth (Uusimaa).

Keskiviikkona 12. lokakuuta järjestetyssä tilaisuudessa yrittäjät kruunattiin omien alueidensa parhaina. Valtakunnallisessa finaalissa he kisaavat oman sarjansa voitosta ja yksi heistä kruunataan koko Suomen EY Entrepreneur of the Year 2016 -voittajaksi kilpailun juhlagaalassa 4. marraskuuta. Voittaja edustaa Suomea yrittäjyyden maailmanmestaruuskilpailussa (EY World Entrepreneur of the Year) Monte Carlossa ensi vuoden kesäkuussa.

Lisää kilpailusta osoitteesta eoy.fi ja lehdistötiedotteestamme.