KasvuvoimaaAjankohtaista

Millainen on tulevaisuuden kunta?

Sote- ja aluehallintouudistus on suurimpia hallinnon ja toimintatapojen uudistuksia, joita Suomessa on toteutettu. Muutos koskettaa satojen tuhansien ihmisten työtä ja kaikkien kansalaisten palveluja. Se tullee myös tarkoittamaan mittavaa rakenneuudistusta, omaisuusjärjestelyjä ja yhtiöittämisprosesseja kuntasektorilla. EY herätteleekin Suomen kuntien johtoa tuleviin rakennemuutoksiin Tulevaisuuden kunta -kampanjalla.

Yhtiöittäminen on suuri kokonaisuus, joka vaikuttaa sekä yhtiöitettävien toimintojen että kunnan toimintaan käytännön tasolla. Lisäksi on tärkeää, että toiminta voi jatkua keskeytymättä koko muutosprosessin ajan.

EY:n kunta-alan asiantuntijoilla on laaja kokemuspohja julkisen sektorin projekteista ja osaajaverkostomme kattaa koko maan. Tunnemme kunnallisen päätöksenteon ja omistajaohjauksen periaatteet sekä nykyaikaisimmat toimintojen, rahoituksen ja verotuksen käytännöt.

Miten lähteä rakentamaan Tulevaisuuden kuntaa? Tutustu aiheeseen verkkosivuillamme.