KasvuvoimaaAjankohtaista

Listautumisen mysteeri aukeaa

Pörssilistautujan käsikirja on jatkoa Listautujan käsikirja – monenkeskinen markkinapaikka Suomessa -kirjalle (uusin painos 2014). Asiantuntijaryhmässä oli mukana myös ey:läisiä. Mitä listautuvan yrityksen tuleekaan huomioida?

Pörssilistautujan käsikirja on jatkoa vuonna 2012 ilmestyneelle ja vuonna 2014 päivitetylle Listautujan käsikirja – monenkeskinen markkinapaikka Suomessa -kirjalle. Käsikirja on Pörssisäätiön julkaisema, mutta se on luotu yhteistyössä laajan asiantuntijaryhmän kanssa. Kirjoittajien joukossa ovat myös EY:n Sakari Helminen EY:n lakipalveluista sekä Päivi Pakarinen EY:n yritysjärjestelypalveluista.

Julkaisu käsittelee pörssin päälistalle listautumista. Vaikka käsikirja onkin ensisijaisesti tarkoitettu listautumista harkitsevien yhtiöiden omistajille, hallituksen jäsenille ja johdolle, se voi yleistajuisena perusteoksena olla hyödyllistä luettavaa myös muille listautumisesta kiinnostuneille.

− Listautumiseen ja listalla toimimiseen liittyvä regulaatio ja säädökset ovat moninaiset. Kokonaiskuvan muodostaminen lakien, Nasdaqin sääntöjen, Finanssivalvonnan määräysten ja ohjeiden sekä muun tiedon pohjalta voi olla haasteellista. Käsikirjassa on käytännönläheistä tietoa koottuna tiiviiksi, kokonaisvaltaiseksi paketiksi, jossa regulatorisen sisällön lisäksi on kuvattu markkinakäytäntöä ja sitä, mitä listautumisprosessissa ja sen jälkeen konkreettisesti tapahtuu, kertoo EY:n Sakari Helminen.

− Käsikirja kuvaa myös yrityksen raportoinnin ja prosessien muutosta listautumisen yhteydessä, esim. IFRS-konversiota. Konversion myötä yrityksen kaikki laskentakäytännöt on käytävä läpi, ja ne on dokumentoitava, vaikka suuria muutoksia ei lopputulemana tulisikaan. Esimerkiksi tähän on syytä varata aikaa, Päivi Pakarinen jatkaa.

Harkitsetko listautumista? Asiantuntijamme auttavat mielellään eteenpäin. Tutustu tuoreeseen julkaisuun täällä  ja lue lisää aiheesta Pörssisäätiön verkkosivuilta