KasvuvoimaaAjankohtaista

Maailmalla listautumisinto pohjamudissa alkuvuonna

Maailmanlaajuisesti listautumismarkkinoita leimasi kuluneen vuoden ensimmäisellä neljänneksellä varovaisuus sekä odotukset paremmista markkinaolosuhteista, kertoo EY:n kansainvälinen raportti. Suomessa odotukset ovat korkealla markkinoiden epävarmuudesta huolimatta, vaikka ensimmäisellä neljänneksellä meilläkin nähtiin vain yksi listautuminen.

Tuore EY Global IPO Trends Q1 2016 -raportti osoittaa, että maailmanlaajuisesti listautumismarkkinoita leimasi kuluneen vuoden ensimmäisellä neljänneksellä varovaisuus sekä odotukset paremmista markkinaolosuhteista. Näin heikkoa alkuvuotta listautumisaktiivisuuden osalta ei maailmanlaajuisesti ole nähty sitten vuoden 2009 ensimmäisen kvartaalin. Suomessa ensimmäisellä neljänneksellä nähtiin yksi listautuminen, kun vuokrahoivatilaratkaisuja tuottava Suomen Hoivatilat toteutti onnistuneen listautumisannin.

EY:n uunituoreen EY Global IPO Trends Q1 2016 -raportin mukaan tammi-maaliskuussa toteutettiin 167 listautumista, jotka keräsivät markkinoilta yhteensä 12,1 miljardia dollaria. Verrattuna vuoden 2015 ensimmäiseen neljännekseen listautumisten määrä laski 39 prosentia ja listautumisarvo 70 prosentia. Myös Lähi-idän, Intian ja Afrikan alueella (EMEIA) listautumisannit luisuivat trendin mukaisesti alamäkeä, kaikkinensa 76 prosenttia verrattuna edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon. Listautumisia tehtiin EMEIA-alueella 51 kappaletta, mikä on 43 % vähemmän kun vuoden 2015 tammi-maaliskuussa.

Lue lisää tiedotteestamme 24.3.2016.