KasvuvoimaaAjankohtaista

Kolme ämmää ratkaisevat digitalisaation haasteet

EY:n asiantuntijat Anne Nahkala ja Hannu Tyyskä tietävät mitä digitalisaation onnistuneeseen hyödyntämiseen yrityksissä tarvitaan. Vastaus on simppeli: kolmea ämmää.

Kuluttajien käyttäytyminen on muuttunut hämmästyttävän nopeasti. Uudet liiketoimintamallit verkkokaupasta Uberiin haastavat perinteiset liiketoimintamallit joka puolella maailmaa. Samalla työ ja työnteko ovat muuttuneet enemmän kuin ehkä tulemme ajatelleeksi. Moni työ on kadonnut, jäljelle jäänyt muuttunut. Digitalisaatio asettaa uusia vaatimuksia yhteistyölle, johtamiselle ja yrityskulttuurille. Se vaatii nopean tilannekuvan muodostamista lähellä asiakasta ja kykyä nopeaan päätöksentekoon. Se vaatii erilaisia ihmisiä oikeissa rooleissa vastaamaan erilaisten asiakkaiden tarpeisiin ja odotuksiin niin asiakaspalvelussa kuin tuotekehityksessäkin.

Haasteet ovat tuttuja, mutta mitä niiden kampittaminen edellyttää? Vastaus on simppeli: kolmea ämmää.

Lue Anne Nahkalan ja Hannu Tyyskän kirjoitus kokonaisuudessaan Yrityselämän 360° -blogistamme.